Przetrzymywanie żywności w odpowiednich warunkach wymaga zastosowania odpowiedniego sprzętu. Przez taki rozumie się chłodnictwo lublin i jego przechowalnie w przypadku, gdy towarem spożywczym są owoce i warzywa.
Inny sprzęt nie nadaje się specjalnie do takich celów, trzeba mieć to na względzie. W supermarkecie panują warunki szczególne warzywa i owoce muszą być dostępne dla każdego chętnego klienta a zarazem muszą być zabezpieczone przed ociepleniem. Jak wiadomo trudno o to kiedy nie można przetrzymywać ich w całkowitym zamknięciu. Zapewnienie odpowiednich warunków do ich przetrzymywania i jednocześnie do dobrej dostępności dla klientów jest trudnym zadaniem przyznaje pracownik chłodnictwo lublin.
Owoce i warzywa to towar szczególny kiedy nie będą przechowywane w odpowiednio niskiej temperaturze szybko ulegną procesom gnilnym. Tylko przechowalnie są odpowiedzią na trudne warunki panujące w supermarketach masowa sprzedaż znacznie utrudnia działania konserwacyjne i chłodnicze. To stanowczo komplikuje procesy sprzedaży i dostępności..